Tanken in Duitsland

E10 tanken

Is het verstandig om nu wel of niet E10 te tanken? Dat hangt ervan af. Waarvan? Jouw auto moet geschikt zijn om deze benzine te kunnen tanken. E10 is namelijk met bijmenging gemaakt. Er zit bioethanol in en E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent ethanol. Vandaar de E in de naam E10, die E staat voor Ethanol. Vooral bij oudere auto's kan dat een probleem zijn waarbij zelfs beschadiging van de motor mogelijk is. Let daarom op! Niet alle auto's zijn geschikt om met E10 te rijden. Dat heeft te maken met het feit of jouw automotor dit aan kan. De tankstations in Duitsland zijn begin va het jaar 2011 overgestapt op de nieuwe brandstof E10. Maar Euro 95 blijft voorlopig nog wel aan de pomp verkrijgbaar.

Doe de E10 check!

Doe snel hier de E10 check om zeker te weten of je veilig E10 kunt tanken aan de Duitse benzinepomp. Voordat je op vakantie gaat is het sowieso een goed idee om bij je garage, autodealer, te vragen of jouw auto geschikt is voor E10. Dit voorkomt eventuele problemen als je op reis gaat. Vraag heel specifiek of jouw auto en type geschikt is voor E10. Dan kun je geen buil vallen. Weet ook dat 90 % van de huidge auto's wel geschikt is en ongeveer 10 % is niet geschikt. Maar dat zijn veelal de oudere modellen. Nieuwe auto's zijn in het algemeen wel geschikt voor E10.

Herken aan de pomp

Het plaatje rechts laat je zien hoe je deze benzine herkent aan de Duitse pomp. Altijd heel duidelijk aangegeven onderaan de benzinenaam aanduiding.
Bron: de Duitse ADAC

Download

Super makkelijk. Download hier een lijst met benzinevoertuigen die geschikt zijn (compatibel) met E10.

Tank jij wel eens in Duitsland?


Snel menu voor handige zaken

Actuele benzineprijs
E10 tanken
Bekijk alle Duitse kentekens
Download vertaling auto kopen


Kom snel eens terug op onze website! We zijn de site nog aan het opbouwen dus er volgt nog meer informatie en leuke zaken aangaande dit onderwerp.

Benzineprijs Duitsland  | E10 tanken  | Duits kenteken  | Gas tanken in Duitsland  | Autobanden  | Partners  |
Copyright 2013 www.tankeninduitsland.nl   Layout: Supersized Project